Connect

Connect Logo by IP-S-UP

Welkom

In 2008 opende ik mijn Ponyranch Little Far West (www.littlefarwest.be)
Een plek waar kinderen met pony’s kunnen leren omgaan, hoe ze hen kunnen benaderen, poetsen, opzadelen en dan pas rijden.
Hierdoor bouwen kinderen een band op met de pony, maar ook met mij.

Door de jaren heen merkte ik dat de kinderen en jongeren die op mijn pad kwamen, dikwijls hoogsensitief waren of tekenen van ASS vertoonden.
Ik ontdekte dat ze rustig werden van het werken met de pony’s, zelfvertrouwen kregen en zich openden door te vertellen wat hen echt bezig hield.
Daarom wou ik hen helpen om de rust in hun hoofd en hart te leren bewaren.

De voorbije jaren volgde ik  verschillende opleidingen : equicoaching (coachen met paarden), coaching van kinderen/jongeren, rouw, trauma, hsp, intuïtieve ontwikkeling, systemisch coachen, burn-out/bore-out om meer handvatten te hebben en begon ik ook met coachen van volwassenen.

 Maar ik heb ook innerlijke kennis. Kennis die iedereen in zich heeft, in hart en ziel, de authentieke zelf waar men door opvoeding, ervaringen, trauma, druk van de maatschappij enz. dikwijls ver van verwijderd is.
Via ervaringsgericht en systemisch werken, opstellingen , hulp van paarden en sjamanistische technieken wil ik mensen begeleiden om terug naar de kern te gaan.
Dit vanuit mijn passie, met hart en ziel. Zoals het bij mij enkele jaren geleden ook begon: Thuiskomen bij jezelf.
 
Graag werk ik vanuit verbinding, vandaar de naam Connect. 

Welkom op mijn site! 

Deze website is de basis en wordt regelmatig bijgewerkt. Wil je als eerste op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, volg dan de fb-pagina van Connect of stuur een bericht via het contactformulier als je via mail of Whattsapp vrijblijvend op de hoogte gehouden wil worden.

Lieve groet, Anja

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit. Volgens sommigen een hype, volgens anderen een excuus om “flauw” te doen, maar het is veel meer dan “gevoelig” zijn.
Hoogsensitief zijn is een persoonlijkheidskenmerk. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat zintuiglijke prikkels intenser ervaren worden en meer tijd nodig hebben om verwerkt te worden.
Ieder hoogsensitief persoon is anders, ook al zijn er uiteraard wel raakvlakken.
Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen. Dan kan je je hoogsensitiviteit als kracht inzetten!!
 
Wil je meer weten over hoogsensitiviteit, de copingsmechanismen, de prikkels die voor overprikkeling zorgen, valkuilen en mogelijke oplossingen?
Via voelen en ervaren leer je jezelf beter kennen en ga je in verbinding.
 
Kom gerust eens langs voor een kennismakingsgesprek. Van daaruit kunnen we bekijken wat je nodig hebt. 
Dit kan voor kinderen en volwassenen.

Connect met je hoogsensitiviteit

Wil je meer leren over jezelf en meer inzicht in je hoogsensitiviteit? Wil je een laagje dieper gaan?
Vanuit ervaringsgerichte oefeningen gaan we op zoek naar je kracht en leren we hoogsensitiviteit positief inzetten. We gaan dit oa doen adhv oefeningen waarbij de paarden ons kunnen bijstaan. De oefeningen gaan door op de grond, niet op het paard. Doe je de oefeningen liever zonder de paarden, kan dit ook. Kortom je mag zelf aangeven om al dan niet in contact te komen met de paarden. Iedereen is welkom!
Het wordt een leerrijke dag en je gaat naar huis met meer zelfinzicht.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Max 3 personen

Recensies:
"Antwoorden ga je niet vinden, maar jezelf wel!
Anders verbonden dan gewoon dagdagelijks, vooral dieper en qua gevoel zo juist. Geen dagelijkse rush, gewoon zijn hier en nu.
Je maakt mij Connect...verbonden met mijn fysieke en innerlijke ik."

Kinderen en jongeren

Kinderen/jongeren zoeken hun eigen weg in deze wereld. EIGEN want elk persoon is uniek!

Vanuit onze verbinding gaan we samen op zoek naar manieren waarop het kind/jongere inzicht krijgt in wie hij/zij is.
Het weten dat bepaalde dingen gewoon deel van je uitmaken is een eerste stap.
Vanuit hun eigen kracht gaan we kijken hoe ze met emoties en frustraties om kunnen gaan zonder zichzelf of anderen te schaden, zodat ze manieren vinden om zich staande te houden in de maatschappij en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. 
Ik werk niet met een vast stramien, maar vanuit onze verbinding.

Ik ga aan de slag met de emoties en frustraties die zich op dat moment voordoen, met respect voor de mogelijkheden van het kind/jongere.
Iedereen is anders, iedereen heeft andere talenten en mogelijkheden.

Invalshoeken die ik gebruik om inzicht te krijgen in zichzelf en vaardigheden te ontwikkelen kunnen zijn: werken met pony´s poetsen, wandelen, diertjes verzorgen, tekenen, praten, knutselen en systemisch werk.
Voor kinderen is er ook het traject “Lekker in je vel” (zie Connect-time)

Wat kan de reden zijn voor aanmelding:

 • hoogsensitief
 • faalangst
 • negatief zelfbeeld
 • concentratieproblemen
 • verdriet
 • boosheid
 • angst
 • introvert of extravert gedrag

Elk mensenkind heeft tijd nodig, zijn eigen tijd.
Het mag rustig in zijn eigen tempo alle processen doorlopen die het laten
groeien,rijpen, bloeien.

Lisette Thooft

Recensies:
"Begeleiding door een ontzettend betrokken ervaringsdeskundige"
"Spelenderwijs op zoek naar de juiste aanpak, aangepast aan de noden en behoeftes van het kind"
"Voor ons een niet te missen ondersteunende factor in het gezin"
"Niet enkel begeleiding van het kind maar ook interactie met ouders, broers, zussen, tips op maat voor thuis en op school..."
"Interactie met de paarden, spelletjes, wandelen in het bos,... stap voor stap gaan kinderen hier op weg, op weg naar meer zelfvertrouwen, omgaan met emoties,
maar vooral leren ervaren “ik mag er zijn”

Equicoaching

 

Coachen met behulp van paarden is enorm krachtig.
Paarden hebben als communicatiemiddel hun hooggevoelige lichaamstaal. Ze zijn daarin direct, eerlijk en spontaan. Als prooi-, vlucht- en kuddedier is het voor een paard van belang dat er balans en rust is in de kudde. Hoe meer balans en rust, hoe veiliger. Ze voelen ons haarfijn aan en reageren op wat bij ons onbewust is. Een paard zal trachten de persoon emotioneel in balans te brengen wanneer de situatie het toelaat. Ze reageren op wat op dat moment gebeurt, op gedrag, gemoedstoestand en op je innerlijke beleving. Paarden oordelen niet. Ze doorzien de verschillen tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties. 

Vanuit systemisch perspectief geldt dat veel problemen een symptoom zijn van een dieper liggend patroon in de achtergrond van een persoon of organisatie. Die patronen kan je ook oplichten door systemisch werk met paarden. Energetisch gezien brengen zij vanuit hun natuur het systeem weer in balans.

Als coach help ik dit proces te begeleiden door gedachten, gedrag, gevoelens en patronen vanuit jezelf te ontdekken en verwerken op je eigen tempo.
Door middel van simpele grondoefeningen met het paard kan het paard helpen het onbewuste zichtbaar te maken. Ervaring met paarden is niet vereist. Zelfs als je bang bent van paarden, kunnen we samen aan de slag. Want ook op afstand geeft dit inzichten. 

 

Graag bedank ik hier ook mijn trouwe assistenten: Jobi, Collback, Billy, Basje, Falco, Pinokio en Sasha!

People change when uncomfortable

People grow when challenged

Lynn Thomas

Recensies:
Dankzij Anja en de coaching met haar paard Sasha gingen mijn ogen open. Sasha maakte heel wat vaste patronen duidelijk.
Dit was voor mij een groot kantelmoment op weg naar genezing en het nemen van stappen en verantwoordelijkheid.
Prachtig hoe effectief en krachtig het systemisch coachen werkt! Ook al denk je een stap te zetten, je lichaam laat je een andere beweging maken.
Hoe graag je het ook wil, het lukt niet! Het spreken vanuit je hart neemt het over en confronteert je met hoe je op dit moment in een situatie staat.
Frappant ook hoe de paarden eventjes heel duidelijk hun boodschap komen brengen en dan gewoon terug de weide in gaan...

Je bent een lieve, zachte en warme coach die mensen een gevoel van welkom en veilig zijn biedt, en de ruimte geeft om gewoon even zichzelf te zijn in een rustige omgeving.
Heel hartelijk dank voor de intensieve en verrijkende ervaring en de dragende manier waarop je jouw client bijstaat en ondersteunt.
Omdat mijn gevoelens te pijnlijk zijn, blijf ik er liever van weg. Zowel voelen als erover praten, is heel moeilijk maar de paarden begrijpen me.
Op een non-verbale manier voelen ze waar ik nood aan heb. Maar ze confronteren me ook met de harde realiteit zodat we samen verder kunnen bouwen aan een toekomst.
Anja is één met haar paarden en begeleidt dit proces zodat ik alle ruimte krijg om verder te groeien in mezelf.

Burn-out/bore-out

Meer en meer mensen hebben met een burn-out of bore-out te kampen. Het is meestal het resultaat van een jarenlang gedrag/patronen.  Als je burn-out geraakt ben je op meerdere niveaus uitgeput: fysiek, mentaal, en emotioneel.

Herstel vindt min of meer plaats in deze volgorde: eerst uitrusten, bijslapen, goed eten, bewegen, je emoties verwerken, je denkpatronen doorzien. Je kan bvb een burn-out hebben door dingen te moeten doen die je niet graag doet en tegelijk een bore-out omdat je je kwaliteiten niet kan inzetten.

Aan de hand van een lijst met herkenbare gedragspatronen brengen we in kaart in welke mate je een burn-out en/of bore-out hebt en welke van de vier voorkomende bronnen aan de oorzaak ligt. Je dient op zoek te gaan naar wie jij bent en waar je blij van wordt. Mijn aanpak zet aan tot transformatie. De interactie met de nadruk op doen, maakt dat je jezelf leert (her)kennen en inzicht krijgt in je patronen.

Hier kan ook preventief gewerkt worden. Maak gerust een afspraak als je twijfelt.

WhatsApp Image 2020-10-24 at 13.43.38

Narcisme

Narcistisch misbruik, misschien zit je er middenin, misschien stapte je er net uit. Je hebt veel vragen, zowel mbt het narcisme als naar jezelf toe. Hoe kon dit gebeuren? Waarom voel ik mij zo verloren? Ben ik nu gek? Je hebt het gevoel alsof je in een andere wereld leeft. Je bent jezelf kwijt. Je voelt je geïsoleerd want niemand ziet of begrijpt door welke hel je bent gegaan. Je zoekt hulp en stuit op een muur. Hulpverlening vertelt jou hoe je je moet voelen, hoe je zaken best interpreteert en in tegenstelling tot het terug bij jezelf komen, drijf je nog verder af en voelt het alsof je weer in hetzelfde misbruik zit. Een slachtoffer dat de schuld krijgt, zeg maar.

De beste ondersteuning na narcistisch misbruik is de ondersteuning op jouw maat. De ondersteuning die jij nodig hebt en die jou langzaam terug op jouw eigen tempo naar jezelf terug laat groeien. Het is zo belangrijk dat jij jezelf terug vindt, dat je snapt dat jij niet gek bent en niet verkeerd was. dat je niet dom was om jouw oprechte liefde te delen. Dat je handelde uit eerlijkheid om die andere een kans te geven. Dat je niet de boeman bent omdat je voor jezelf koos. In samenwerking met Steunpunt na Narcisme werken we samen aan deze reis. Jij, de persoon die je zo lang kwijt bent geweest, staat in dit proces centraal. Die persoon mag er zijn. Die persoon ben jij.

Zie je door het bos de bomen niet meer? Ben  je jezelf kwijt? Bij Connect kan je jezelf terugvinden, in alle rust, omringd door de natuur. Zowel in privé-sessies al s in trajecten. Stuur gerust vrijblijvend een mail als je vragen hebt.

bos

Connect-time

Connect-time voor kids

Deze activiteiten worden op verschillende data aangeboden en hebben verschillende doelstellingen.

 • 4 tot 9 jaar
  Max 6 deelnemers

  Pony’s voederen, knuffelen en vertroetelen. Lekker buiten spelen en wandelen met de pony’s. Op en top ontspannen!                       

 • 9 tot 12 jaar
  Max 4 deelnemers
  Pony’s vertroetelen, weetjes over hoe paarden in een kudde leven en met elkaar communiceren, met energie leren verbinden met een pony, met zijn allen gaan wandelen in het bos,…. Zoveel leuks om te doen en te genieten!                                                     

Dichter bij jezelf

 • Voor 7 tot 10-jarigen 
  Maximum 4 deelnemers
  Ieder kind heeft wel eens te maken met grote of kleine problemen waardoor het niet lekker in zijn of haar vel zit. In kleine groep gaan we spelenderwijs ontdekken wie ze zijn, wat ze dromen, willen en kunnen. De focus ligt vooral op ontladen en opladen. De pony’s helpen om in verbinding te gaan met zichzelf en te ontspannen. We gaan ook creatief aan de slag en stiekem wordt er toch wel gewerkt ( lees: gespeeld) rond eigenwaarde en weerbaarheid. Ook voor kinderen die wel lekker in hun vel zitten!! Ontspannen en genieten is hier hoofdzaak!
 • Voor 10 tot 13 jarigen 
 • Voor 12 tot 14 jarigen                                                                                                                                                                              Samen gaan we onszelf beter leren kennen door spel en creativiteit. We gaan dromen, onze talenten (verder) ontdekken,kracht en grenzen verkennen en eigenwaarde ontwikkelen. Eindigen doen we met een kampvuur ( als het weer het toelaat)                                                                                                                                                  

CREATIEF COCOONEN

Via onze creativiteit gaan we aan de slag met wie we zijn, wat onze talenten zijn, wat we voelen, wat we dromen en wat er reeds is.

We werken rond identiteit, gaven en talenten, innerlijke krachten en gevoelens in onszelf. We leren omgaan met wat er allemaal in ons buikje leeft en dat het ok is zoals het is, het kan en mag er gewoon zijn. Via beelden, tekenen, kleur, affirmaties en creatief schrijven, nodigen we kinderen uit om met zichzelf te leren verbinden, een positieve mindset op te bouwen en zo in hun kracht te komen.Dit alles op een speelse, creatieve en bewuste manier.

In samenwerking met Naomi d’Hont (SAM en transformatiecoach) van Ont-moet je kind.

Max 8 deelnemers

De magische eenhoorn

In samenwerking met Naomi d’Hont (SAM en transformatiecoach) van Ont-moet je kind.

Max 8 deelnemers

In de herfstvakantie bieden we een groeidag aan waar verscheidene vormen van begeleiding naar voor komen. Met pony’s verbinden, ze verzorgen en ook yoga in de weide met de pony, mindfull knutselen en medidatieve spelletjes komen aan bod. Dit alles op een speelse en bewuste manier. Deze brengt de kinderen de mogelijkheid om te lekker tte komen ontspannen op de ponyranch en samen met de dieren te genieten van de natuur. We nodigen hen uit om met zichzelf te verbinden, en de rust in zichzelf te vinden en zo in hun kracht te komen. De kinderen krijgen de kans en ruimte nieuwe ervaringen te be-leven, waar te nemen, te ontdekken, te bewegen, hun creativiteit en spontaniteit te laten stromen, en gewoon hun unieke zelf te zijn.

 

 

Voor volwassenen

Connect met je hoogsensitiviteit

Wil je meer leren over jezelf en meer inzicht in je hoogsensitiviteit? Wil je een laagje dieper gaan?
Vanuit ervaringsgerichte oefeningen gaan we op zoek naar je kracht en leren hoogsensitiviteit positief inzetten. We gaan dit oa doen adhv oefeningen waarbij de paarden ons kunnen bijstaan. De oefeningen gaan door op de grond, niet op het paard. Doe je de oefeningen liever zonder de paarden, kan dit ook. Kortom je mag zelf aangeven om al dan niet in contact te komen met de paarden. Iedereen is welkom!
Het wordt een leerrijke dag en je gaat naar huis met meer zelfinzicht.

Max 3 deelnemers                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Dichter bij jezelf

Tijdens de trajecten met de kinderen is er soms interactie met de volwassenen. dan merk ik hoe leuk de volwassenen dat ook vinden. Zo ontstond “Dichter bij jezelf” voor volwassenen.

Wil je even quality-time voor jezelf? Op een ontspannen manier dichter bij jezelf komen? Laat je dan verrassen en onderdompelen in ” Dichter bij jezelf” Veel verklappen ga ik niet doen, maar ik geef wel enkele kernwoorden: visionboard, rust, eigen plek, intuitie, wandeling, kampvuur, ritueel.

Max 4deelnemers

Dichter bij jezelf: jij en de kudde

Heb je soms het gevoel dat je jezelf wel eens kwijt raakt in de zorg van alledag? Verlang je naar meer balans in je leven, en in je relaties?                  Neem je beslissingen meestal vanuit je verstand, maat twijfel je soms ook of het werkelijk klopt met wat je diep van binnen voelt?                                  Zou je ook eens wat meer willen ontspannen? En hou je van natuur, paarden en wil je graag leren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven in het dagelijks leven? 

Dan is deze workshop absoluut voor jou!

In deze workshop zullen we een dag door de liefdevolle ogen van het paard naar onszelf als mens kijken. Je zult versteld staan van wat we van hen kunnen leren! Zij nemen ons waar met vriendelijke blik , zonder oordeel en op een zachte manier confronteren zij ons met wat we nog in onszelf kunnen ontwikkelen. Zij helpen ons weer emotioneel in balans te komen met datgene wat voor ons welzijn belangrijk is. Wie dicht bij zichzelf blijft, zorgt goed voor zichzelf, en leeft in harmonie met zijn omgeving. En dat is helemaal niet egoïstisch, maar juist een voorwaarde om ook goed voor anderen te kunnen zorgen. Dit is tevens paardenwijsheid, zij leven immers al miljoenen jaren succesvol samen als soort in een kudde.

Deze dag gaan we op een ontspannen en vriendelijke manier met en bij de paarden aan de slag met thema’s zoals grenzen bwaken, relaties aangaan en verbinding, en op een liefdevolle manier voor onszelf zorgen. In de helende omgeving  van de parden en de natuur kom je tot rust, en kun je eens stilstaan bij wat er diep vanbinnen in je leeft, en wat weer in beweging mag komen.

Deze workshop wordt georganiseerd door Connect in samenwerking met Linda Gillis (gastdocent). Wij zijn beide gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van innerlijke, sensitieve groei- en ontwikkelingstrajecten. 

Er wordt gewerkt vanuit de diepere lagen van de ziel, met onder andere sjamanistische (wijsheid van de natuur) en systemische (opstellingswerk) werkvormen en aan energetische bewustwording.

Een magische ervaring die je zeker heel veel zal brengen. 

Max 6 deelnemers

SOUL CONNECT

Info volgt

Nu al te vinden als evenement op de fb-pagina van Connect.

In samenwerking met Naomi D’Hondt van Ont-moet je kind.

Max 6 deelnemers

Agenda

Connect met je hoogsensitiviteit

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

25 oktober
van 13u30 tot 17u
75 euro

Dichter bij jezelf volwassenen

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

7 en 28 november, 19 december, 9 januari
van 10u tot 12u 
120 euro (110 bij boeken voor 30 oktober)

Dichter bij jezelf volwassenen

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

22 en 29 november, 6 en 13 december
van 10u tot 12u 
120 euro (110 bij boeken voor 10 november)

Dichter bij jezelf volwassenen: Jij en de kudde

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

17 oktober
van 10u tot 16u
120 euro (110 bij vroegboeken)

De magische eenhoorn  6-10 jarigen

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

4 november                                                10u tot 16u                                                   70 euro (65 bij vroegboeken)                             

Dichter bij jezelf  10-12 jarigen

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

2, 9, 16 en 23 oktober                                    van 16u30 tot 18u30
125 euro                                      

Creatief cocoonen 6-10 jarigen

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

23 september, 7 en 21 oktober, 11 november        van 14u tot 16u
160 euro                                      

Connect-time voor kids

Little Far West, Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke

4 t/m 9 jaar:
Nieuwe data worden gepland

10 t/m 12 jaar:
Nieuwe data worden gepland

Meer info over de nieuwste activiteiten vind je op de fb pagina van Connect

Dit is tijdelijk niet mogelijk. Stuur gerust een mailtje om zo vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden van recente activiteiten.

Tarieven coaching

Sessie van 1 uur

50€

Sessie van 1,5 uur

75€

 

De prijzen van de trajecten/activiteiten staan bij de data onder “agenda”.

Contact

Like ons op:

Connect
Anja De Saedeleir
Walderdonk 95,
9185 Wachtebeke
0477/75.08.51

[wpforms id="381" title="false" description="false"]

Copyright – Coaching Connect ©2019

Website met trots gebouwd door
LOGO19tekstfree

Privacyverklaring

Onze gegevens:

Connect

Anja De Saedeleir
Walderdonk 95

9185 Wachtebeke
België
Telefoon 0477/750851
E-Mail: ds.anja1970@gmail.com
BTW BE0896641769
Bank: BIC  GEBABEBB

BE2900154790364

Sociale media:
Om privacy redenen beperken wij onze aanwezigheid op sociale media.
https://https://www.facebook.com/anjaconnect/

Website informatie:

Onze website gebruikt enkel technische cookies die meteen zorgen voor de functionaliteit en comfort van de gebruiker.

 • De website staat aangemeld bij Google analytics voor optimalisatie in de zoekmachines.
 • De Facebookwidget maakt een link met onze Facebookpagina.

Delen met derden:

Voor publiciteit

Er worden geen gegevens gedeeld met derden voor publicitaire doeleinden. Ook niet met mogelijke onderaannemers.

Voor nazicht en goede werking

Voor nazicht tijdens audits en wettelijke controles worden enkel die gegevens verstrekt waartoe we strikt noodzakelijk en wettelijk verplicht zijn en dit enkel aan personen die daartoe bevoegd zijn.